<
StamTec.

Νέα

Ημερομηνία: December 20, 2020
Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Έως και 10 χιλιάδες ευρώ η χρηματοδότηση για ανελκυστήρες

Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων (Π.Ε.Τ.Α.Κ.) με σημερινή της δήλωση επισημαίνει ότι: «Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ένταξη δαπανών αναβάθμισης και πιστοποίησης υφιστάμενων ανελκυστήρων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία παρέχεται η δυνατότητα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων ανελκυστήρων.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν και παρεμβάσεις αναβάθμισης της ασφάλειας και της λειτουργικότητας του ανελκυστήρα, καθώς και της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, ως συμπληρωματικές των παρεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση. Οι δαπάνες που καλύπτονται μπορούν να φτάσουν έως τα €10.000.

Η ΠΕΤΑΚ διαχρονικά θέτει τα θέματα που αφορούν στον κλάδο στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Ενέργειας και Περιβάλλοντος και με ικανοποίηση διαπιστώνει ότι οι τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις της συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ευνοϊκών πολιτικών για το περιβάλλον και την ασφάλεια των πολιτών».